2021-2022 Halı yıkama sezonunun başlaması ile birlikte tam kapanma kapsamı içerisinde kalan halı yıkama işletmeleri ve çalışanlarının işlerdeki artış ve yığılmadan kaynaklı yaşadığı iş yoğunluğu sonrası adreslerde iptal ve yıkama işlemleri ve sonrasında; iade ve şikayet oranlarında artışlar yaşanmasına neden oluyor.

Sınırları Zorlamayın.

Yoğunluk karşısında sınırlarını zorlayan firmalar maalesef iptal, iade ve şikayetler ile karşılaşıyorlar.

Son günlerde, Dernek, Federasyon ve Oda Başkanlıklarına iletilen şikâyetlerin yanı sıra sorunlarına çözüm bulamayan tüketiciler çareyi internet ve sosyal medyada gündeme getirerek sorunlarına çözüm ararken bazı tüketicilerde Tüketici Hakem Heyetlerine müracaatla sorunlarını çözme yolunu tercih ediyor.

Ersönmez ; Kapasitenizi Belirleyin.

Konuya ilişkin görüşlerine müracaat ettiğimiz Marmara Halı Temizlemeciler Federasyonu Başkanı Bahattin Ersönmez; halı yıkamacı esnaflarına “ Adres alım ve teslim sayılarınızı belirlerken işyerinizin fiziki durumunu, araç ve personel sayınızı, makine parkurunu ayrı ayrı ve hep birlikte değerlendirerek günlük, haftalık, aylık ve hatta sezonluk kapasitenizi belirleyiniz. Buna göre olağan ve olağanüstü yaşanabilecek su kesintisi, elektrik kesintisi, araç ve makine arızaları, personel giriş ve çıkışlarının yanı sıra araçların kazaya karıması karşısında meydana çıkabilecek olumsuzluklarında dikkate alınarak adım atılması gerekir” dedi.

Kulaoğlu; Ayağınızı Yorganınıza Göre Uzatın.

Oda Başkanı Nihat Kulaoğlu ise “Esnaflarımızın kapasitelerinin farkında olarak hareket etmelerini, herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için, ayaklarını yorganlarına göre uzatmalarını istiyorum” dedi.

Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Kadın Girişimci Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Kadın Girişimci
Editör: TE Bilişim