Şubat ayında İSO 9001 Kalite Hizmet Yeterlilik Belgesini alan Mıhoğlu Halı Yıkama, TSE’nin korona önlemleri kapsamında denetlime tabi tutarak güvenli iş yerlerine verdiği Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Salgın sonrası dönemde firmaların güvenilir ve hijyenik üretim standartlarına uygunluğunu belirleyen bu belge, 160 şartın tamamlanması ile veriliyor.

Başvurular buradan yapabilirsiniz.

160 Şart!

Türkiye’nin güvenli üretimde ilk belgeleri Gaziantep, Konya, Bursa ve Malatya’ya gitti. Konya Mıhoğlu Halı Yıkama firması Türkiye genelinde sektörümüzün öncüsü oldu.

160 sorudan oluşan denetim covid 19 risk analizi, acil durum planı gibi prosedürlerin 14 kurala uygun şekilde düzenlenmesini istiyor.

Denetimin şartlarına araştırdıktan sonra gerekli düzenlemeler yaparak başvuruyu tamamladıklarını söyleyen Mıhoğlu Halı Yıkama sahibi Mehmet Mıhoğlu: “Öncelikle evrak denetimi için geldiler. Bir gün sonra saha denetimi yapıldı. Tüm kurallara uygunluğunun kontrolünün ardından servis denetim yapılarak; halıların müşterilere teslim aşamalarındaki şartlara kadar bakıldı. Denetimlerin ardından belgemiz onaylandı” dedi.

Tebrik Ettiler!

MARHALFED Başkanı Bahattin Ersönmez, PHTYD Kurucu Başkanı Azem Kökez ve PHTYD 3. Dönem Başkanı Ahmet Mahir Erturan’da tebrik mesajlarını ilettiler.

Duyurunun ardından tebrik mesajı yayınlayan Sakarya PHTYD Dernek Başkanı Ali Hira: “Güvenli üretim belgesine başvurarak mesleğimizi Türkiye genelinde 10 meslek arasına sokan değerli meslektaşımız Mehmet Mıhoğlu’nu ve Mıhoğlu Halı Yıkama firmasını tebrik ederiz.

Resmi olarak mesleğimizin devlet nezdinde teknik konularının tam anlam kazanamadığı bugünlerde güvenli üretim belgesinin bizim içimizden bir meslektaşımıza verilmesi bizi ziyadesiyle memnun etmiştir.

Hem şahsım hem de derneğimiz adına başarılarınızın devamını diler, tüm meslektaşlara nasip olmasını temenni ederiz” dedi.

Halı Yıkama Sektörü Pamukkale'de Buluştu! Halı Yıkama Sektörü Pamukkale'de Buluştu!

Editör: TE Bilişim