El dokuma halıcılık merkezlerinden biri olan Niğde’de, günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş halılar, halı pazarında varlığını devam ettirmeye çalışıyor.

Birbirinden güzel, tarih kokan el emeği göz nuru el dokuması halılar Niğde’de her Perşembe yollara seriliyor. Kurulan pazarda tarihleri 50 yıla kadar uzanan halılar, alıcılarıyla buluşuyor.


Halı Yıkama Sektörü Pamukkale'de Buluştu! Halı Yıkama Sektörü Pamukkale'de Buluştu!

Birçok ilde ve ilçede açılan ve el halılarının sergilenip, alınıp, satıldığı halı pazarları artık açılmazken; Niğde halı pazarı perşembe günleri çevre İllerden gelen halıcıların da katkılarıyla ayakta durmaya çalışıyor.

Pazarda Niğde’ye bağlı ilçe ve köylerden gelen halıların yanında Aksaray, Kayseri, Yahyalı gibi yakın yerlerden gelen halılar da bulunuyor.



“En Eski Halı 50 Yıllık!”

50 yıla kadar uzanan tarihleri ile alıcı bekleyen halı ve kilimler hakkında pazarlamacı Seyit Geceyatmaz bilgi verdi.



Türkiye’de sadece Niğde’de halı pazarının olduğunu söyleyen Geceyatmaz, “Halı ve kilimlerimiz arasında yeni olanda var eski olanda en eski halımız 50 yıllıktır. Artık Türkiye’de pazarlarda halı pazarları kurulmuyor. Sadece Niğde’de kaldığını söylemek doğrudur. Bu halılarımız el emeği göz nuru olarak dokunuyor. Fiyatları 500 ile 3 bin Türk lirası arasında değişiyor. Eskisi gibi rekabet olmasa da kıymetini bilen müşterilerimiz gelerek sıkı bir pazarlık sonrasında el emeği göz nuru halılarını alıyorlar. Bu halılarımız en az 2 ay gibi bir sürede dokunuyor, kıymet bilen müşterilerimizi bekliyoruz” dedi.





Editör: TE Bilişim