Naçizane ufacık köşemden sektörle ilgili yazıları yazarken, ülke gündeminden biraz uzak kaldığımı farkettim. Irak'ın kuzeyinde verdiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu elim hadiseden dolayı çok üzgünüm ve çok kızgınım. Aslında bu konuda söyleyecek ve yazacak çok şey var. Fakat bu köşeyi o konularla meşgul etmek istemiyorum. Biz işimize bakalım.

Geçtiğimiz gün sektör temsilcilerimizden ve aynı zamanda aynı köşede yazmaktan gurur duyduğum Şükrü Polat röportajının son kısmında çok önemli bir konuya değindi. İzlerken tüylerimi diken diken eden sözlerini burada tekrar etmek ve üzerine biraz yorum yapmak istiyorum.

Şükrü abi ne demişti?

"Vergilendirme konusunda neden titiz olduğumu ifade etmek istiyorum. Ülkemiz petrol ülkesi değil. Biz sağlık sistemimizi, eğitim sistemimizi, sınırlarımızı korumak için ihtiyaç duyduğumuz askeri sistemimizi vergilerle ayakta tutmak zorundayız. Bize karşı bir saldırıya bırakın bir füzeyi, bir mermi ile karşılık vereceksek, bunu vergilerimizle yapmak zorundayız. Ödediğimiz vergi bizim vatanseverliğimizin, vatanperverliğimizin en önemli göstergesi. Vergimize sadıksak vatanseveriz. Değilsek kimse vatanseveriz demesin."

Bilenler bilir. ABD'de vergi kaçırmak vatan hainliği ile eş değer görülüyor. Vergi kaçıranlar hakkında en ağır cezalar kanunlara eklenmiş. Japonya'da bırakın vergi kaçırmayı, işini hakkıyla yapamadığını düşünen insanlar utancından harakiri yaparak intihar ediyor. Alman disiplinini herkes bilir. Almanlar işlerinde olduğundan daha fazla devlete olan borçlarında disiplinlidir. Almanya'da yaşayan arkadaşlarım yanlışım varsa düzeltebilirler. Dünyadaki hangi gelişmiş ülkeye giderseniz benzer bir durumla karşılaşırsınız. Belki de gelişmişlik böyle vatanseverlikle oluyordur. Belki de ülkemizi muasır medeniyet seviyesine yükseltme gayesi için üzerimize düşen görev sektörel kayıtdışı ile mücadeledir. 

Vatansever bir ailenin, vatanperver bir evladı olarak sektörümüzdeki kayıt dışı iş yapan halı yıkamacı arkadaşların ve tedarikçi arkadaşların en kısa sürede kayıt altına alınması için sektör temsilcilerimize, meslek odalarımıza ve sektörümüze destek veren bürokratlarımıza çağrıda bulunuyorum. Lütfen sektörümüzün tüm bireylerini denetleyiniz.

Asıl görev sektör temsilcileri olan hepimize düşüyor. Meşhur bir söz vardır. Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Lütfen vergi usul kanununa, sosyal sigortalar kanuna ve iş sağlığı ve güvenliği kanununa uyalım, uymayanları uyaralım.