Profesyonel Halı Temizlemeciler Yardımlaşma Derneği (PHTYD) kurulduğundan itibaren mesleğimizle ilgili yapılan çalışmalar neticesinde epey bir yol kat ettik. Meslek her yönü ile ARGE yaparak ivme kazandı.

TBMM ziyareti mesleğimizin devlet nezdinde resmi olarak varoluş tarihi diyebiliriz.

PHTYD 1. ve 3. Dönem Başkanlarının yapmış olduğu mesleki çalışmalar sektörün hızla ilerlemesine katkı sağladı. Bugün bir dilekçeyi yazacak vakti bulamayan esnafımızın, umarım o günlerde verilen emeği görecek gözü vardır.

Türkiye genelinde, ilk derneğimiz PHTYD, diğer İl Dernekleri ve  Federasyon'un öncülüğünde hep birlikte hareket etmesine rağmen, 500 kişi organize olup ekmeğimiz için bir dilekçeyi Ankara’ya yazamıyorsak, kendimizi gözden geçirmeliyiz. Kimseye kızmamıza gerek yok.

Mesleğin tüm ana kademeleri ve temelleri oluştuktan sonra ilerlemesinden daha ümitliydim.

Her yönü ile çıkışa geçen meslek; yapılan hata, ötekileştirme, kişisel ego ve gruplaşma nedenleri ile yöneticiler yüzünden hedefinden saptı. Eller tebrik için değil, hata yapanlara sahip çıkmak için ses yapmaya başladı. Tüm bu oluşan hataların nedeni ise sadece bir merkeze bağlandı.

Yaşanan kötü bir olaydan ders çıkaramıyorsanız, hatayı yapmaktan çekinmiyorsunuz demektir. Tekrarlamaktan vazgeçmelisiniz.

İnsanlar aynı fikirde olmayabilir. Fikrini söylediğinde ötekileştirmekten vazgeçilmeli ve hedef göstermemelisiniz.  

İnsanlara seçilme hakkı vermeli kişisel egolarla liste oluşturup yönetici seçmemelisiniz.

Dernek içinde yaşam tarzına, dinine veya siyasi görüşüne göre gruplaşmaya sebep olmamalı insanların dilediği gibi yaşamalarına müsaade etmelisiniz.                                                                                                               

Halife Harun Reşit, Veziri ile birlikte tedbili kıyafet dolaşırken bir bahçede hurma fidanı diken çok yaşlı bir adam görmüş.

Hemen yanına gitmiş. “N’apıyorsun?” demiş.

“Hurma fidanı dikiyorum” demiş.

“Peki, o diktiğin fidan kaç yıl sonra meyve vermeye başlar?” demiş.

Yaşlı adam:  “Fidanı dikerken bilemiyorum. Belki 10, Belki 20 yıl sonra” demiş.

“Peki sen bu fidanın büyüyüp ağaç olup, meyve verdiğini görebilecek misin?” demiş.

Yaşlı adam şöyle bir durmuş, düşünmüş:  “Belki ömrüm yetmeyecek. Belki göremeyeceğim. Lakin biz bizden evvel dikilen fidanların meyvesini yedik. Belki bizden sonrakilerde bizim diktiğimiz fidanların meyvesini yer” demiş.

Halife Harun Reşit, cebinden 1 kese altın çıkarıp adama vermiş.

Adam şükretmiş. “Diktiğim fidan daha ilk günden meyvesini verdi” demiş.

Halife adamın şükrünü eda edişini o kadar beğenmiş ki, 1 kese altın daha vermiş.

Adam ellerini semaya açmış: “Herkesin diktiği meyve ağaçları yılda 1 defa meyve verirken benim diktiğim fidan hem hemen meyve verdi, hem de yılda 2 defa mahsul verdi” demiş.

Kalın sağlıcakla.

2020 temizlik sezonumuz bereketli olsun.

Hayırlı ramazanlar dilerim.