İSTEMO Başkanı Nihat Kulaoğlu ve Halı Yıkama’da Haksız Rekabet ve Kayıt Dışı ile Mücadele Komitesi Üyeleri bugün İstanbul’da yasakları ihlal ederek çalışan esnafı tespit edebilmek için denetime çıktı.

Ödül Töreni Ertelendi! Ödül Töreni Ertelendi!

İstanbul’un birçok semtinde çalışan işletmeleri tespit edebilmek adına ziyaretler düzenleyen İSTEMO Yetkilileri 100’ün üzerinde işletmeyi ziyaret ederek yasağa rağmen açık olan işletmelere gerekli uyarılarda bulunarak, emniyet güçlerine geri bildirim sağladı.

“Esnafıma çağrıda bulunuyorum!”

İSTEMO Başkanı Nihat Kulaoğlu, “Odamız Türkiye genelinde geçerli olan 17 günlük tam kapanma çerçevesinde Halı Yıkama işletmelerinin muaf olması için gerekli tüm adımları atmasına rağmen İçişleri Bakanlığının genelgesinde yer almadığı için taleplerimiz şiddetle reddedilmiştir.

Bizlere düşen bu saatten sonra yasağa rağmen çalışan işletmeleri tespit ederek haklarında gereken yasal düzenlemenin yapılmasını sağlayarak haksız rekabetin önüne geçmektir. Bizlere bildirilen hiçbir isteğe kayıtsız kalmadığımızı bir kez daha söylemek istiyorum. Esnafıma da buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum, yasağa rağmen çalışan işletmeler hakkında ferdi olarak da emniyet güçlerine bildirimde bulunsunlar” dedi.


Editör: TE Bilişim