Yazıma bir atasözümüzle başlamak istiyorum. “Oynayamayan gelin, yerim dar dermiş” Sektörümüzün sağlıklı ve düzenli gelişmesi için harcanan emeklerin zayi olmaması bu yolda emek sarf eden tüm meslektaşların ortak dileğidir. Ancak bu kontrolsüz ve düzensiz büyümenin sağladığı kayıt dışılık ve haksız rekabetten nemalananlar ve standartların getireceği sorumluluklardan korkanların sığındıkları yasal boşluklar sırayla dolduruluyor ve gereken adımlar atılıyor.

Sektörümüzün, örgütlenmeye başladığı ilk günden bu yana, mesleğimize olan ilgimizin, paylaşılan bilgi ve tecrübelerin en samimi duygularla hayat bulduğu derneklerimiz ve diğer birlikteliklerde görev alan duyarlı meslektaşlarımız, bila bedel ve büyük özverilerle çalışmaktalar.

Sektörde seminerler, toplantılar, fuarlar, MYK standartlarının hazırlanması, 3308 sayılı yasanın kabulü, sektör sorunlarının çözümünde birer kilometre taşlarıdır.

Mesleğimizin ihtiyacı olan yasal alt yapılar, yılmadan, yorulmadan ve vazgeçilmeden ısrarlı başvurular ve takipler neticesinde hazırlanmakta ve ilgili kurumların yönetmeliklerinde yerini almaktadır.

Mesleğimiz adına yapılan bütün bu icraatlar, sektör sorunlarımızın çözümünde yasal haklarımızın talep edilmesinde önemli bir yere sahiptir.

Sektörde, birlik-beraberlik söyleminin hayata geçmesini engelleyen bahaneler bir bir ortadan kalkmakta, sağlıklı gelişmemizi, huzurlu çalışma ortamlarına ve hak ettiğimiz kazançlara ulaşmamız için mazeret kalmamaktadır. Yeter ki, söylemlerimizin arkasında duralım ve dürüst davranalım. Sektörümüzde, kayıt dışılığı önleme, fiyat istikrarı, kaliteli hizmet üretmek için bilgi ve teknoloji paylaşımı, tüketici sorunları vb. gibi diğer tüm sorunların çözümünde tek anahtar, dürüstlük ve samimiyet. “Karakolda doğru söyleyip, mahkemede şaşmadan” verdiğimiz sözlerin arkasında durabilmek…

Gelin hep beraber, mazeretlerin ardına sığınmadan, çalışma hayatımızda hak ettiğimiz saygınlığı kazanmak için, sektörde meslektaş olarak, sektör temsilcisi dernek yönetimleri olarak, üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getirelim.

Hepimizin yapabileceği mutlaka bir şeyler vardır. Yerim dar diyen gelin misali, sorumluluktan kaçmayalım. Duyarlı davranışlarımızla, bizden sonraki nesile kazançlı bir sektör bırakalım.

Bunca yıl emek verdiğimiz mesleğimiz, çocuklarımıza faydalı bir miras, bizlere de ömrümüzün son çeyreğinde huzurlu bir güvence olabilmeli.

Sağlıcakla kalın…