Maalesef Yine Bir Kez Daha Yok Sayıldık.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küçük esnaf için açıkladığı destek paketinde oto yıkamacılar, Kuru temizlemeciler ve temizlik hizmeti veren tüm esnaflar sayılırken, maalesef Halı Yıkamacı esnafı bir kez daha yok sayıldı.

Bir yılı aşkın bir süredir kısmi ve tam kapanmalar yaşanırken halı yıkama esnafını yayınlanan genelgelerde çalışabilir listesine almayan, yapılan çalışma izni müracaatlarına her seferinde olumsuz yanıt veren resmi makamlar, Destek paketi hazırlanırken listeye eklenmeyen halı yıkamacılar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Esnafa Destek Paketi açıklamasında da yok sayıldılar.

Halı Yıkamacılar Devletin Sıcak Yüzüne Hasret

Belki bir umut kuru temizlemeciler ile birlikte haşır neşir olmayı bekleyen halı yıkama esnafı bugün e-devlet üzerinden yaptıkları müracaatlarda bir kez daha hayal kırıklığı yaşadılar. Bir kez daha yok sayıldılar ve bir kez daha devletin soğuk yüzü ile karşılaştılar. Halı yıkamacı esnafı Devletin sıcak yüzüne hasret.

Korona virüs kapsamında hükümet tarafından kapatılan işyerleri arasında yer alan halı yıkama esnafı hükümetten umudunu kesmek üzere.

Kayıtlı halı yıkamacı esnafı ekonomik krizle mücadele ederken, tam kapanma döneminde kayıt dışı tam gaz çalışırken kayıtlı yıkamacılar kurallara uyup çalışmadı.

Bu süreçte birçok esnaf müşterisinin tepkisine maruz kalırken birçok esnaf da müşterisini kaybetti.

Koray;

Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Erkek Girişimci Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Erkek Girişimci

Halı Yıkamacılar Sadaka Değil, Eşitlik ve Adalet İstiyor.

Başyazarımız Ahmet Koray “Türkiye’de istihdam sağlamak için kişi başı yaklaşık Beşyüzbin Lira yatırım yapılması gerekiyor. İşsizliği önlemenin tek yolu istihdam sağlamaktan geçer. Yıllar boyu hükümetler işsizliği önlemek için istihdam paketleri açıkladılar. Bazen tam hibe, bazen kısmi hibe, bazen de son zamanlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı gibi 5 kişiye kadar kişi başı 100.000 TL. Faizsiz kredi şeklinde.

İstihdam bu derece önem arz ederken istihdamın en ucuz maliyetler ile sağlanabileceği Halı Yıkamacı Esnafının görmezden gelinmesini yok sayılmasını anlamak mümkün değil. Halı yıkamacı esnafı sadaka değil, yok sayılmadan eşitlik ve adalet istiyor.” dedi.

Editör: TE Bilişim