“TÜM ENGELLERE RAĞMEN BURADAYIZ!”

12, 13, 14 Mart’ta Alanya Beach Clup Doğanay Hotel’de gerçekleşen eğitim ve istişare seminerine Türkiye’nin farklı merkezlerinden halı yıkamacılar katıldı.

Bağımsız bir etkinlik düzenleyen Ersoy Bakır, “Hiçbir dernek çatısı altında olmadan sadece eğitim temalı bir organizasyon olsun istedim. Sosyal medyanın gücünü kullanarak bir anket çalışması yaptım. Bizi engellemek isteyenler oldu ancak her şeye rağmen bugün buradayız.” dedi.

Toplamda 270 katılımcının olduğunu belirten Bakır, “Tüm dünyayı etkisi altına alan virüs salgını da katılımı biraz etkiledi. Bu sene bizim ilk organizasyonumuz. Acemilikler de mevcut. Seneye kesinlikle daha iyi, daha planlı bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Bu program sürekliliği olan bir program olacaktır. Çünkü meslektaşlarımızın eğitime ihtiyacı var. Çok kıymetli büyüklerimiz bize bilgilerini aktaracak. Kendimizi geliştirebilmemiz için bu tip organizasyonlara ihtiyacımız var” dedi.

Organizasyonun ilk günü tedarikçi firmaların katıldığı bir oturumla başladı.

Oturumu izlemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

https://www.facebook.com/web.tv82/videos/629858631126428

STK KATILIMLARI İPTAL OLDU!

Organizasyonun ikinci günü ilk oturum, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunuşuyla başladı.

Programın başlangıcında söz alan Ersoy Bakır, “Virüs salgını sebebiyle tüm protokoller iptal oldu. Programımıza Belediye Başkanı, Sivil Toplum Örgütü Başkanları katılacaktı. Program akışımız değişti. Burada bulunan katılımcılarımız ve tedarikçilerimizle programa devam etmek durumundayız” dedi.

“3 TL’YE YIKAYAN KISTASIMIZ OLAMAZ!”

Ersoy Bakır’ın ardından “Halı Yıkamanın Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu konuşmasını yapmak üzere söz alan Uğur Yılmaz, “Bu soruyu önce kendime sordum. Dünüm nasıldı? Bugünüm nasıl? Yarınım zaten meçhul. Babamdan bu işletmeyi devraldığımda 47 bin eksi bakiyedeydi. Bir işletmenin 47 Bin ödemesi varsa 125 bin de kazancının olması lazım. İşletme matematiği böyle olur. Ancak bizim işletmenin yoktu. Allah’a şükür bugün güzel yerlerdeyiz.

Biz halının metrekaresi 10 TL’ye yıkıyoruz. Bizim hizmet verdiğimiz bölgede de 3 liraya yıkayan var. Bizim kıstasımız o olamaz. Fiyat politikanızı belli bir seviyeye çekmek için öncelikle birlik sağlayın. Yüz işletme varsa sekseni ile temas kurun. Birlikte hareket edince geri kalan 20 kişi size uyacaktır ya da kaybolmaya mahkumdur” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANININ KARŞISINA BEN DEĞİL, BİZ OLARAK ÇIKTIK!”

Sözlerine Antalya’da kuracakları kooperatiften bahsederek devam eden Yılmaz, “Antalya’da güzel bir birliktelik sağladık. %70’i tamamlandı. Belediye Başkanının karşısına ben Uğur olarak değil. Biz Antalya’daki Halı Yıkamacılar olarak çıktık. Başarının sırrı bir olmaktan geçiyor” dedi.

“BİRLİK OLMAK İÇİN DERNEKLEŞMEK ŞART!”

Yılmaz’ın ardından söz alan Alanya Profesyonel Halı Yıkamacılar Dernek Başkanı Ergün Tuna, “Birlik olmak için dernekleşmek lazım. Bunu şiddetle tavsiye ediyorum” dedi.

Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Halı Parfümü Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Halı Parfümü

Program İshayder Kurucu Üyesi Murat Ertemel, Sivas Profesyonel Halı Yıkamacılar Dernek Başkanı Şeref Kılıç, Gaziantep Profesyonel Halı Yıkamacılar Dernek Başkanı Fatih Sünger, Ege Halı Yıkamacılar Dernek Başkanı Recep Kına, Erzurum PHTYD Dernek Başkanı Erkan Yılmaz, Denizli Profesyonel Halı Yıkamacılar Dernek Başkanı Adına Yalçın Orpak, Trabzon PHTYD adına İsmail Sağlam’ın konuşmaları ile devam etti.

Konuşmaların tamamını izlemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

https://www.facebook.com/web.tv82/videos/209896830281987

“HERKES HATA YAPAR”

Programın ikinci kısmı katılımcı konuşmaları ile devam ederken yaşanan küçük bir gerginlik sahneye taşındı. Konuyla ilgili söz alan Recep Kına, “Bir iki arkadaşımız Ersoy Bey’e sitemkar davrandılar. Ersoy bey geçmişte bazı hatalar yapmıştır, bende buna şahidim. PHTYD Kurucu Başkanı Azem Bey ile bir olay yaşadı ancak ardından kalkıp yanına giderek gönlünü almıştır. Hatasız kul olmaz. Sonuçta herkes hata yapar. Önemli olan kırıcı olmamak” dedi.

“KENDİMİ DÜZGÜN İFADE EDEMİYORUM!”

Açıklama yapmak için söz alan Ersoy Bakır: “2012 yılında bir şampuan firmasının toplantısına eşimle beraber otobüse bindik, gittik. Mükemmel bir ortam var ancak 3,4 Dernek kurulmuş. Oda kurma hayallerinden bahsediyorlar. Kimiz biz diye düşündüm. Kuru Temizlemeciler odası var, o zaman o da batmak üzere. Kuru temizleme odası çamaşırhaneye döndüğünden tabiri caizse çökebiliriz. Orda bu tarz konuşmalar var ama bende söz almak istedim ve dedim ki, 3-4 dernekle biz oda kuramayız. Bizi kimse tanımıyor. Meslek de değiliz. Gelin biz Kuru temizleme odasına kayıt olalım. Herkes başka bir odaya kaydolmuş. Bizim de çok güçlü bir iletişim ağımız var. Bunu kullanalım. Ben bu konuşmaları yaparken birkaç kişi beni arkadan yuhalamaya başladı. Kavgacı da bir kişiliğim var. Bunun üzerine eşim korkmaya başlamıştı. Neyse indim ama kendi kendime soruyorum. Yanlış bir şey mi yaptım diye. Benim o zamanlardan kalan bir sıkıntım var. Kendimi düzgün ifade edemiyorum. Bir dernek başkanım da benim İstanbul Kuru Temizlemeciler odası tarafından yönlendirildiğimi düşünmüş. Sosyal medya paylaşımlarımla da bu kanaate varmış.

'BENİ KİMSE YÖNLENDİREMEZ!'

Beni kimse yönlendiremez. Ben orada bu ateşi yaktım. Peki, şimdi neredeyiz? Kuru temizlemecilerle aynı odadayız. Ben bunu 5 sene evvel söyledim. Aslında ben kendimi yanlış ifade ettim. Bazı arkadaşlar tarafından da yanlış anlaşıldım. Aslında ben kimsenin şahsına hakaret etmedim, etmem de. Eğer Dernek Başkanıysa o kimliğini eleştiriyorum. Herhalde siyaseti öğrenmem lazım. Siyaseti öğrenmezsek bir yerlere gelemeyeceğiz. Zaten tüm derneklerin içinde siyaset var.

Az önceki yaşanan olayı anlatacak olursam, bilgim dışında bir tedarikçi arkadaş gönlünden gelerek bir çekiliş yapalım demiş. Burada her tedarikçinin rızasının alınması lazım. Birinin dahi rızası olmazsa etik olmaz. Dolayısıyla çekiliş işini iptal ettik. Çekiliş yok” dedi.

Yaşanan bu açıklama ardından program tedarikçilerin tanıtım ve bilgilendirme konuşmaları işe devam etti.

Program protokoller iptal olsa da katılmaya karar veren Alanya Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir’in konuşmasıyla devam etti.

Esnaf benim için her şey diyerek sözlerine başlayan Demir: “Esnaf ekonominin temel direğidir. Bu salon kolonlar olmasa ayakta duramaz. Ben esnafı da öyle tanımlıyorum” dedi.

Konuşmasında yer yer duygulanan Demir: “Esnaf’ın derdi hiçbir zaman bitmez arkadaşlar bunu kafanıza koyun. Hiç kimseyi kıskanmayın. Rızkı Allah verir. Sizin yapacağınız tek şey: Ahilik kurallarına göre çalışmak” dedi.

Programın üçüncü günü tamamen eğitime ayrılmıştı.

Eğitim Programı:

Doğru İletişim Teknikleri – Sevil Demirel

El Dokuma Halılardan Hidro İle Renk Ayırma Eğitimi – Recep Kına (Uygulamalı)

Yün, El Dokuma Halı Yıkama Teknikleri – Semih Figanioğlu

İpek Halı Yıkama Teknikleri Eğitimi  - Mevlüt Göksay

Bambu Halı Yıkama ve Leke Çıkarma Eğitimi – Mehmet Dölek (Uygulamalı)

Leke Çıkarma Teknikleri – Ramazan Oran

Eğitim, plaket takdiminin ardından son buldu.

Editör: TE Bilişim