Halı Temizleme ve Bakım Elemanı (Seviye 3) Ulusal Yeterliliği, MYK’nın görevlendirdiği Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB) tarafından hazırlanmış, sektördeki ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak değerlendirilmiş ve MYK Toplumsal ve Kişisel Hizmetler Sektör Komitesi tarafından incelendikten sonra MYK Yönetim Kurulunca onaylanmıştır. 19 Haziran 2022 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.


Halı Temizleme ve Bakım Elemanı Ulusal Yeterlilik Standarttı MYK tarafından 27 Nisan 2022 tarihinde onaylanmış, 19.06.2022 tarihi itibariyle Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.


Uzun süren uğraşlar sonucu hayata geçen MYK standartları konusunda büyük mutluluk duyduğunu dile getiren PHTYD Kurucu Başkanı Azem Kökez, “Sevgili meslektaşlarım Rabbime hamdolsun sektörümüzün daha iyi yerlere gelebilmesi adına olmazsa olmaz yasalar bir bir hayata geçiyor. Bu davaya gönül veren bireylerden biri olarak bugün MYK standartlarının Resmi Gazete’de yayınlanmış olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Bu vesile ile bu standartların hazırlanmasından emeği olan herkese bir kez daha teşekkür ederken, Diyarbakır Esnaf Odası Başkanı Mümtaz Bey’e, Antalya Ticaret Odasındaki Hocamız Eyüp Bey’e ve öneri sunan herkese tek tek teşekkür ediyor, şükranlarımı arz ediyorum.

Bundan sonra tüm sorunlarımızı çözecek adımları sırayla hayata geçirmek için hep beraber efor sarf edeceğimizden hiç şüphem yok.

Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Kadın Girişimci Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Kadın Girişimci

Tekrardan tüm sektörümüze hayırlı olsun” dedi.


Resmi Gazete'yi okumak için tıklayınız. 

Editör: TE Bilişim