Artan maliyelere karşı mücadele etmek adına toplandıklarını söyleyen Denizli Halı Yıkamacılar Dernek Başkanı Yalçın Orpak, “Artan maliyetler herkesin malumu. Kurun yerinde durmayarak sürekli olarak yükselmesi şampuan, poşet ve akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansımaktadır. Arka arkaya gelen zamlar bizim içinde zammı elzem hale getirmiştir.



Ucuza çalışmayın!

Tüm bu başlıklar hakkında meslektaşlarımızı bilgilendirdik ve maliyet hesaplarını tam yaparak ucuza işçilik yapmamaları konusunda uyardık. Kayıtsız firmaların hiçbir firma tarafından yıkanmaması gerektiğini bir kez daha belirttik” dedi.



Taban fiyatımız 8 TL!

Aldıkları kararları belirten Orpak, ana başlıkları anlattı:

“Denizli’de halı yıkamada taban fiyatı 8 olarak belirlendi. Yılbaşından sonra 10 TL olacak şekilde yeni güncelleme yapmak konusunda ortak karara varıldı. i.

Bozulan ve zarar gören halılar içinde fasoncu ile yıkamacı zararı arasında %50 %50 olarak bölüşmelidir”



Eğitim Planlıyoruz!

Yılbaşından önce bir eğitim semineri planladıklarını söyleyen Orpak, “Denizli’de bir otel’de eğitim semineri planlamayı planlıyoruz. Konular ise, maliyet hesapları, kimyasal kullanımları, personel yetiştirme, kalfalık ve ustalık belgeleri almayanların tamamlanması, K Belgesi, SRC, Psikoteknik Belgesi ve müşteri ile iletişim.

Bu çalışmaları tamamlayıp, yeni yıla hazırlıklarımızı tamamlamış olarak gireceğiz” dedi.



Başkan Orpak: “Programda Değişiklik Yok!” Başkan Orpak: “Programda Değişiklik Yok!”
Editör: TE Bilişim