Diyarbakır’da gerçekleşen MYK Çalıştayı ardından açıklama yapan PHTYD Kurucu Başkanı Azem Kökez, “Yaklaşık bir yıldır yaptığımız çalışmalar neticesinde 11-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen MYK Çalıştayında emeklerimizin karşılığını almaya başladık. Gönül arzu ederdi ki daha çok meslektaşımızla bir arada olalım. Bu bizi de ziyadesiyle mutlu ederdi ancak Bakanlığın ve Oda’nın temsilci sınırlaması getirmesi, bunu da ayrı bir bütçeye bağlaması sayı sınırlamasına sebep oldu. Bu sektörün kitabını yazacak ne nice neferler olduğunun bilincindeyim.



MYK Seviye 3 96.01.02 nace kodu resmiyette devam etmektedir. Aynı zamanda az tehlikeli meslek dalından olmamızın avantajlarını ve dezavantajlarını iyi analiz etmemiz gerekiyor.

Az tehlikeli meslek dalı içerisinde bulunduğumuzdan kayıt dışı işletmelerin çoğalasına çare olamıyoruz. Bu konuyu değerlendirme zamanı geldi! Bir şeyler değişmediği sürece kazana n hep kayıt dışı işletmeler olurken kaybedenler resmi kayıtlarını tamamlayanlar oluyor.



Sektörün resmi kimliği ile ilgili bilgilendirmelere gerekli dönüşler hususunda hep geri kalıyoruz. Ancak tarih şahidimizdir ve söz uçar yazı kalır, 8-9 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan ikinci çalıştaydan sonra sektör için hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Sektör olarak büyük kazanımlar elde etmiş olacağız.

Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Kadın Girişimci Yılın Enleri Yarışmasında En İyi 3 Kadın Girişimci

O tarihten sonra dernek başkanlarımızla birlikte yol haritamızı çizmeye çalışacağız. İkinci çalıştaydan sonra daha geniş bir bilgilendirmede bulunacağız” dedi.



Editör: TE Bilişim