Düzgün Arslan'ın "Biz Bu muyuz? başlıklı makalesi 13.04.2020 tarihinde Arslan, tek taraflı yayın politikası uyguladığımızı belirten telefon görüşmesinde, yazısının yayımdan kaldırılması talebinde bulunmuştur. 

Yazı, Arslan'ın kendi isteği üzerine yayımdan kaldırılmıştır.

Halı Yıkama Haber

Bugün değinmek istediğim konu meslektaşlarımız arasındaki iletişim kopukluğu.

İletişimin olmadığı her yerde her konuda her fikir alışverişinde insanlar sadece kendi söylediklerini duyarlar. Fikir alışverişinde bulunmak erdemlik isteyen bir durumdur. O zaman biz halı yıkamacılar olarak, erdemli insanlar olduğumuz için erdemli insan olduğumuzu birbirimize göstermemiz gerekir.

Birbirimize söylenenleri duymamız ve anlamamız gerekir. Bizler içimizdeki meslektaşları eski-yeni, iyi-kötü, küçük firma- büyük firma olarak değil; meslektaş olarak görmeliyiz. Gerek yüz yüze konuşmalarımızda, gerekse sosyal medya paylaşımlarımızda birbirimizi anlamadan, dinlemeden yargılamamız gerekir. Bizler meslek olarak saygı görmek istiyorsak, bu saygıyı karşı taraflardan değil önce meslektaşlarımızdan beklemeliyiz.

Unutmayalım ki hepimiz aynı gemideyiz.

Mesela şuradan başlayabiliriz; birbirimizin firmalarını kötülemeden, kıskanmadan! İyi işler yapma temennisinde bulunarak.

Şuan ben bu yazıyı yazabiliyorsam sebebi, siz meslektaşlarımız ile oluşturmuş olduğumuz bir oluşum olan HAYKON’dur. Katkısı büyüktür. İletişimden bahsetmişken, bizim HAYKON'la; HAYKON’un da bizimle iletişimi koparmadan bu yolda emin adımlarla yürümemiz gerekir.

İletişimin koptuğu, meslektaşlarımızın dağıldığı, kimsenin kimseyi istemediği bir ortamda birliktelik adına bu mesleği ne ileri götürebiliriz ne de bir kimlik verebiliriz!

Ne acıdır ki şu anda bütün dünyayı kasıp kavuran korona virüsü olayında bile iletişim kopukluğundan kaynaklı her meslektaşımızdan ayrı ayrı sesler yükselmeye başladı. Biz bu muyuz? Televizyonlarda temizlik hizmetlerinden bahsedilirken, halı yıkamacı olarak bir meslek olarak sınıflandırılmamaktan çok büyük üzüntü duydum. Bizler meslek olarak her eve giren ve her evin ihtiyacı olan bir meslek grubu iken, birbirimiz ile olan iletişim eksikliğinden ve maalesef birbirimizi çekememezlikten mesleğimizi istediğimiz bir konuma oturtamadık.

Siz halı yıkamacı kardeşlerim ve arkadaşlarımdan tek isteğim ve ricam meslek adına ekmeğimiz adına, ailemizin geleceği adına bizi şimdiye kadar bir arada tutmaya çalışan HAYKON ile tam destek, iletişim. Tam destek, iletişim.

Ve tam destek, iletişim.

Bütün halı yıkamacı meslektaşlarım ile bu mesleği yaptığımız için gurur duyuyorum.

Bol iletişimli günler diliyorum.

İnsana verilebilecek en güzel hediye iletişimdir.

Düzgün ARSLAN  /  Başakder Başkanı - Haykon Temsilcisi