Bir kez daha; yine, yeniden bu seferde Diyarbakır’da resmi kayıtlı esnaf olarak, her zaman olduğu gibi hedefe konduk ve cezalandırıldık.

Diyarbakır’da DİSKİ, içme suyunda yaşanabilecek kesintilerin önüne geçmek amacıyla 1-31 Ağustos'ta iş yeri önü, kaldırım yıkama ve çevre sulamalarının hortumla yapılmaması kararının ardından, 8-12 Ağustos'ta il merkezindeki 151 akaryakıt istasyonun oto yıkama bölümünde, 8 - 10 Ağustos arasında 36 halı yıkama fabrikası ve 283 oto yıkama firmasında araç ve halı yıkamayı yasakladı.

Bir kez daha; yine, yeniden bu seferde Diyarbakır’da resmi kayıtlı esnaf olarak, her zaman olduğu gibi hedefe konduk ve cezalandırıldık.

Diyarbakır'ın 2023 nüfusu, tahmini verilere göre 1.818.918. Yani resmi kayıtlara göre 1 milyon göç alan bu ildeki kayıtsızlarda dikkate alındığında nüfus 2 Milyon 500 Bin. Kayıtlı halı yıkama firması sayısına bakılırsa 70.000 kişiye bir halı yıkama firması düşüyor demektir.

Oysa Diyarbakır'da bulunan halı yıkamacı sayısı, fasoncu dâhil 36 olan halı yıkama firma sayısının kat ve kat üzerindedir.

Şimdi aleyhimize görünen bu durumun konu gündemde sıcaklığını korur iken, İski, Aski, Saski, Buski, Diski, Maski vs. nezdinde girişimlerde bulunarak lehimize ve avantaja dönüştürülmesi için girişimlerde bulunulması kaçınılmazdır.

Buradan MARHALFED Federasyon Başkanımız Bahattin Ersönmez başta olmak üzere, 20'sine merdiven dayayan ilk göz ağrımız PHTYD derneğinin Başkanı Mustafa Emirgan’a ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki halı yıkamacı Oda Başkanlarımıza çağrıda bulunuyorum. Gün birlik ve beraberlik halinde hareket etme günü, aleyhimize işleyen bu süreci lehimize dönüştürmek zamanı.

Unutmayalım;

Bir Musîbet Bin Nasihat tan Evlâdır.