Saygı değer meşlektaşlarım; 

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Güzel vatanımızın en ücra köşelerinde en güzide kentlerinden her birinde sektörümüzün emektar firmaları ve bu firmaların bel kemiği olan değerli işçi arkadaşlarıma kucak dolusu sevgilerimi iletiyorum.. 

Malumunuz her şehirde, her ne kadar birlik beraberlik ve güzel oluşumlar temelinde ilerlemek isteyen firmalar olsa da; bu konuda hepimiz muzdaribiz. Gelgelelim bu tür oluşumların ne kadar çok önemli derecede vazgeçilmez olduğu; serhat şehri VAN ilimizde tüm halı yıkamacı meslektaşlar olarak bu pandemi yasakları sürecinde farkında olduk ve bu oluşumların sektör bazında cebimize giren her kuruş için ne kadar önemli olduğunu anladık. 

Dernekleşme, her bir halı yıkamacı esnafımızın menfaatini gözeterek yapılacak olan kamu kurum ve kuruluşların ziyaretleri sektör olarak tanınma ve ses getirme çalışmalarıdır. Kendi memleketinde bir dernek çatısı altında olan halı yıkamacı esnafı, kendini özel hissetmekle beraber mesleğine de bir nebze olsun değer katar. Kendi camiamızda kendi mesleğimize

 değer vermeden, müşteri gözünden hep değersiz hissettirilir. Yaptığımız iş ve meslek itibari ile her yönü ile dünyaya örnek teknolojik çalışmalarla yeni yeni gelişen ve gelişmekte olan bir sektörden bahsediyoruz. 

Sektörümüz gerçekten emek isteyen ve teknolojik makinalarla sürekli gelişen bir sektör olduğu için; 

Yerel ortamların yaratmış olduğu imkanlar dahilinde, fiyat istikrarının da ne kadar önemli olduğu kanaatindeyim. Bu fiyat istikrarının sağlanması için esnaf odalarının, derneklere olan tam desteği ile mümkün olur.

Taban ve tavan fiyat listelerinin, dernek çalışmalarının tam da bir sonucu olabilir. Bu şekildeki çalışmalar yeni açılmış ve açılmakta olan halı yıkama firmalarını da zor durumda bırakmaz aksi takdirde karlı kazanç sağlar. 

Değerli dostlar; dernekleşmeye önem veren illerin, sektör olarak ne kadar ilerde olduklarını görüyoruz ve duyuyoruz. Oluşumlar sayesinde devlet nezdinde Sektör olarak tanınmak en kolay yolu...Her bir kayıtlı halı yıkamacı esnafımızın, vergisini vererek devletimize ayrıca bir kazanç kapısı olduğunu unutmayalım. 

Bu sıkıntılı ve sancılı süreçlerin, geçici bir süreç olduğunu bilerek el ele hep birlikte sağlıklı ve huzurlu çalışmalar diliyor.. 

Sizleri cani gönülden selamlıyorum....