Hiçbir şey yapmadan yılda 8.000 TL tasarrufa ne dersiniz? Yapmanız gereken çok basit.

Gemlik Enka Halı Yıkama işletmesi ortaklarından değerli dostum Sadık Buga'nın tavsiye ettiği kitap ile hayatım değişti. İnanın sizin de değişebilir. Hem de yılda 8.000 TL kazandırır. Bu yazıyı klasik içi boş yazılardan zannetmeyin. İnanın bu konuda çok insan istifade etti. Hem kesesi zarar görmedi hem de sağlığı.

Neyden bahsediyorum sizce?

18 yaşımda dedemin bakkalında çıraklık yaparken en rahatsız olduğum şeydi sigara isteyen müşterilere hizmet vermek. Elinden tuttuğu küçük çocukla kapıdan giren ve girerken de ağzının kahvehanelere has kokusu ile dükkanı dolduran insanlar vicdanımı çok yaralamıştı. Çünkü ebeveynlere göre çocukların isteklerinin öncesindeydi sigara. Küçük Emrah filmleri ile büyümüş bir nesil olarak bu türden durumlara karşı aşırı hassasiyet geliştirmişiz. "Kaç para ulan bir flüt" demişti bir keresinde İbrahim Tatlıses. İşte benzer fakirliği yaşayan insanların yoğunlukta olduğu bir mahallede idi dedemin bakkalı. Ve çocuğuna bırakın bir flütü, 1 liralık bir yemişi almaktan onları alı koyan sigara bağımlılığı gerçekten büyük bir trajedi idi baba için. 25 kuruşluk basit bir cips almıştı yavrusuna.

"Alsana be Süleyman, Canına can parçana, Bir oyuncak araba almayacaksan eğer" diyordu ya hani İbrahim Sadri. Bu sahneleri o yıllarda onlarca kez yaşadım. O parlak jelatinli, pahalı sigaraları bakkaldan alan ebeveynler çocuklarını görmüyordu bile. Bu nasıl bir açmaz? Bu nasıl bir çelişki?

Benzer bir sahneyi yıllar sonra dünyanın en beğenilen dizilerinden Breaking Bad dizisinin Peekaboo adlı 2. sezon 6. bölümünde izledim. Yine ailesi tarafından bir çok şeyden mahrum bırakılmış bir çocuğun yaşadığı trajediyi yansıtmışlar dizide. Bunlar gerçek hayattan kareler. Bunlar dünyanın bir çok yerinde yaşanan hayatlar.

İnsanların bağımlılıkları onları çelişkiye düşürerek bazen bir insanın yapmayacağı şeyleri yaptırabiliyor. Neyse ki yıllar sonra bu konuda tüm insanların işine yarayabilecek ve yaklaşık 40 TL harcayarak kurtulabileceğinize kanaat getirdiğim bir kitap karşıma çıkmıştı. 7 ay önce okudum ve bıraktım. Benden önce okuyan 25 yıllık tiryaki dostum ve diğer arkadaşlar gibi. Size de tavsiye ediyorum. Bu kitap yılda 8.000 TL kâr ettiriyor. Bu kitap 4 günde sigarayı bıraktırıyor. Bu kitap iradenizi elinize almanıza yardımcı oluyor. Lütfen çocuklarınız için okuyun.

Sigara konusunu bilimsel bir bakış açısı ile inceleyen Allen Carr kitabı bitirmeden sigarayı bırakmayı yasaklıyor ve okurlarının neredeyse tamamı sanki sigarayı hiç içmemişçesine bırakmış. Ekonomimizin yara aldığı bir dönemden geçerken yılda 8.000 TL civarında parayı sigaraya vermek sizin de vicdanınızı rahatsız etmiyor mu?

Kitabı tüm kitapçılarda ve aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

*https://www.bkmkitap.com/4-gunde-sigarayi-kafanda-bitir