45 yıllık işletme hayatımda bu şekilde istikrar arıyorum. Henüz tam manasıyla ulaşamadım! Ben istikrar arıyorum, ya siz?

İstikrarın anlamı: istikrar Arapçadan dilimize geçmiş bir kelimedir. Karar sözcüğünden türemiştir. Bir halde kararlı olma, sabit durma, olduğu yerde durma, aynı şekilde devam etme, yerleşik bir düzen kurma, emin adımlarla ilerleme, kararlı olma gibi daha birçok kalem sayabiliriz.

İstikrar yaratılış tabiatına en uygun davranış biçimidir. Gezegenler, yıldızlar, dünya ve kainattaki her şey bir istikrar içinde hareket eder.

İstikrarlı olabilmek için hedefimiz ne olursa olsun ona ulaşmak için atacak adımları iyi hesaplamamız gerekiyor. Çünkü istikrarlı bir tavır sergilersek ve bilinçli çaba gösterirsek sonuç daima bizim lehimize olur. Eğer bir hedefimiz yoksa plan yapmamıza gerek yoktur. İstikrar zaman ve sabır ister. Belki de hedefinize ulaşmanız yavaş olabilir. İlerlemeniz ne kadar yavaş olursa olsun sabır ve direnç göstermeniz gerekiyor. Herhangi bir şeyi başarmak için istekli ve istikrarlı olmak sizi hedefe ulaştırır. Yoksa bir işe başlarken yapsam mı yoksa yapmasam mı diye aklınızda soru işaretleri kalırsa hiçbir şey yapamaz hale gelirsiniz.

İstikrarlı davranmayı alışkanlık haline getirirsek dengeler bozulsa dahi ertesi gün kaldığımız yerden devam edebiliriz. Kendimizi, irademizi, öz güvenimizi ön plana çıkaralım. Çıkardığımız zaman hayatımızın istikrarlı bir şekilde yürüdüğünü görürüz. Daha iyisini yapalım, daha iyisini üretelim, teknolojiye yatırım yapalım, işimize odaklanalım, dünyayı iyi takip edelim, doğru analizler yapalım, gerçeklerle yüzleşelim, çağın koşullarına ayak uyduralım, yüksek hedeflerimiz olsun! Eğer istikrar yoksa hedefiniz yarıda kalmıştır. İstikrarlı olmak mükemmeliyetçi olmaktan daha önemlidir.

Unutmayalım her zaman hızlı olan değil istikrarlı olan kazanır.

45 yıllık işletme hayatımda bu şekilde istikrar arıyorum. Henüz tam manasıyla ulaşamadım! Hangi platformlarda istikrar aradığımı birkaç kalem sayabilirim.

Eleman konusunda istikrar!

Yılın on iki ayında metrede istikrar!

Ödemeler dengesinde istikrar!

Vergide adalet! Götürü vergiye bedava defter tutanların enayiler yerine konulmasına adalet! Sigortasız veya kayıtsız yabancı işçi çalıştıranları bayram ikramiyesi gibi ödüllenirken resmi kurallara uyanlara işi zehir edenlere adalet!

Kaçak elektrik kullananlara ödül verilirken resmi kullananların bir gün bile geçtiğinde kapatma ve faiz işletilmesine adalet! Hakkaniyet!

Randevulara sadakat!

Ast üst ilişkisinde tevazu!

İşci işveren arasında mesafe…

İş yerlerinde hijyen; afetlere ve musibetlere karşı tedbir!

Odalarda ve derneklerde aktiflik ve liyakat!

Uzmanlık. Bilgide ortak paylaşım. Zanaatta öğreticilik. Paylaşımda ölçülük. Gurur ve kibirde mütevazilik. Yolculukta arkadaşlık. Dinlemede sükunet. Öfkede sabır, acılı günlerde metanet. Büyüklere hürmet, küçüklere sevgi, kimsesizlere şefkat. İnançlara saygı ve hoşgörü… bunlara benzer daha bir çok kalemlerde istikrar arıyorum.

En önemli istikrarı da işçi sorununda arıyorum.

Bizim sektörümüzü de yakından ilgilendiren, işçi sorunu. 

Adamın sağlık sorunu yok, yaşı genç, çalışmasına bir engel de yok ama resmiyette işsiz görünüyor. İşte bunlara işsizlik maaşı verilmesine isyan edip bütün bunlar için ben istikrar arıyorum! Ya siz?