2015 yılından bu yana asgari ücret yüzde %120 artı. Aynı şekilde mazot, elektrik, su ve diğer tedarik ürünlerimizde %80 ile %120 arasında artış gösterdi.

Oto yıkama hizmeti verenler, kapılarına gelen otomobili "lekesi çıkmamış, rengi solmuş, temiz olmamış, hiç yıkanmamış gibi" geri dönüş riskleri olmadığı halde 40 liraya yıkarken, bizim ahmak meslektaşlarımız m² sini 5 liradan, hatta altına halı yıkıyorlar.

Son 5 yılda piyasanın yükselmesine karşılık, ürettiğimiz hizmet nedense fiyat konusunda gerekli ivmeyi gerçekleştiremedi ve kar etme oranı büyük oranda düştü.

Bunun sebebi yeteneksiz, eğitimsiz, kültürsüz bir sürü insanın sektöre dahil olmasındandır. İki lafı bir araya getiremeyen, bırakın hijyen sağlamayı kişisel temizlikten bihaber bir sürü çapsız şu an sektörde halı temizlediği iddiasıyla faaliyette.

Tüm bunların baş sorumlusu sektörü temsil eden sivil toplum kuruluşlarının başındaki yeteneksiz başkanlardır. Bu yeteneksiz başkanlar hasbelkader geldikleri bu makamlarda kalabilmek adına bir sürü çapsızı şak şaklayarak; onlara adeta "biz neymişiz" dedirtmiş ve doğru yolda olduklarını, yaptıklarının doğru olduğunu düşünmelerine vesile olmuştur.

Şimdi bu yeteneksiz başkanlar, yazdıklarıma kızacaklardır ama hiç kızmasınlar. Bana kızacaklarına beni haksız çıkaracak davranışlar sergilesinler. Buradan yineliyorum ve düşünmeleri için kendilerine bir tüyo vermek istiyorum. Eğer çapsız, beceriksiz olmasaydınız kendi işlerinizde başarılı birer işletmeci olurdunuz.

Neye üzülüyorum biliyor musunuz? Kendi işlerinde başarılı olamayan bu çapsızlar, kendilerinden bilgi, beceri, zeka, teknik, teçhizat, işletme ve sermaye olarak çok ama çok üst düzeyde insanların başkanı olduğunu düşünerek, kendilerini geliştirme, değiştirme, doğru yola meyil etme ve doğru yolu bulma konusunda sorumlu hissetmiyorlar.

Bir diğer husus ise son günlerde revaçta olan canlı yayınlar. Bu canlı yayınları yapan arkadaşlar, çapsız insanların sektöre girmesine ön ayak olan yeteneksiz başkanların yaptığı hatayı yapıyor. Çapsız başkanlarla canlı yayınlar yaparak onların kendilerini bir şey sanmalarını sağlıyor.

Canlı yayın yapmak mı istiyorsunuz; sektörün duayenlerini; en azından düzgün, adam gibi tesisi olanları, Mustafa EMİRGAN'ı, Nafız ACAR'ı, İsmail AKSOY'u, Rıfat YILDIRIM'ı, Azem KÖKEZ'i, Bahattin ERSÖNMEZ'i, Bülent TAŞMIŞ'ı, Hüseyin AVCI'yı, Osman KEŞKE'yi, Fuat KOÇ'u, Türker EŞLİK'i, Vedat YİĞİT'i, Güven KÖSEOĞLU'nu, Uğur YILMAZ'ı, Metin TURAN'ı kısacası Türkiye'nin birçok şehrinde bulunan diğer başarılı işletmecileri ve Belediye ve SGK, gibi sektörümüz ile ilgili kurumlardan yetkilileri çağırın.

Ancak ve ancak seçici olursak başarılı oluruz. Seçicilik derken tesis, karakter, kişilik gibi kriterleri göz önünde bulundurarak seçici olmaktan bahsediyorum.

Tabi seçici olmak içinde bir beyin lazım ya da olan beyni çalıştırabilmek. Sektörde bu kadar çapsız işletmeci, yeteneksiz başkan varken beynimiz olduğunu veya olan beynimizi doğru kullanıyor olduğumuzu iddia etmemiz çok absürt duracak.

Tam da bu sebeple diyorum ki;

AZICIK BEYİN LÜTFEN!